Hondenschool Teamspirit
Jij en je hond... Samen !

Blog

Kerstdrink 2017

Op 21 december gaat onze jaarlijkse Kerstdrink door.

Blijf na het einde van het 1e lesuur wat gezellig hangen met een kerstdrankje.

Wandeling Walem

Op zondag 15 oktober nam mijn baasje al vroeg mijn leiband. Ik dacht dat ik naar de les mocht, maar mijn baasje nam ook de leiband van mijn vriendinnetje Luca. We gingen dus niet naar de les maar we gingen wandelen, joepie! Het was er stralend weer voor.

Het was ook niet zo ver rijden tot in Walem. Bij aankomst waren er al een aantal andere honden. Toen om 10u iedereen gearriveerd was, mochten we Bert en zijn honden volgen. Hij had de wandeling immers uitgestippeld. We vertrokken met z'n allen door een rustige straat. Al snel kwamen we op een verharde weg naast het water terecht. Hier mogen geen auto's rijden. We moesten wel aan de leiband blijven, want er waren veel wielertoeristen. Het was aangenaam wandelen naast het water met een blauwe lucht en het zonnetje op onze snoetjes.
Niet veel later mochten we van de verharde weg af, een onverharde weg op. Zo kwamen we in het domein van Roosendael terecht. Hier konden we wat rustiger wandelen en meer rondsnuffelen, want hier waren niet zoveel wielertoeristen meer. Ongeveer halverwege mochten we even uitrusten. Daarna gingen we op ongeveer dezelfde manier weer naar de auto's. Eerst nog even door het domein van Roosendael, dan even langs de verharde weg naast het water. Het laatste stukje was een beetje door velden en bos. Hier was het een beetje drassig, onze pootjes werden hier nat van.


Toen we terug bij de auto's waren, hadden we ongeveer 2 uur gewandeld. Ik rook wat lekkers, maar mijn baasje zette mij en Luca in de auto. Dan ging mijn baasje weg. Wat bleek? Guido had croque monsieurs gemaakt en die waren niet voor ons! Das niet eerlijk hé? Alle baasjes kregen lekkere croque monsieurs met een drankje bij. Dit hebben ze aan de camper van Guido opgegeten. In de buitenlucht met stralend weer. Mijn baasje zei later dat de croque monsieurs heel lekker waren. Mijn baasje tevreden en ik ook! Ik kijk alweer uit naar de volgende activiteit!

Pootjes van Mieke

Wandeling Domburg

Zondag 23 april onze wekker liep vrij vroeg af tijdens een uitstap met de mobilo.  Maar ja het was dan ook wandeling vandaag en we moesten op tijd klaar zijn want we moesten nog tot aan de start wandelen toch al een 20 minuten stappen.  Om op te warmen he….?

Iets na 10u gingen we van start, richting centrum van Domburg en zo de duinen in.  Over de duinenwegjes, het bos in, langs het kasteel,…. zo naar het strand.  Daar was onze tussenstop om onze innerlijke mens te sterken.

Als onze buikjes weer gevuld waren gingen we verder op stap over het strand.  We zagen baasjes en hondjes genieten.

Fotogallerij

Nieuwjaarswandeling en -receptie 2017

Dag lieve hondjes en baasjes,

Vandaag ga ik aan jullie mijn ervaringen meedelen over onze nieuwjaarswandeling en -receptie. Of beter gezegd: ik dicteer en ’t vrouwtje typt (we hebben nog niet leren schrijven op de hondenschool).
Zondag 8 januari was een zeer koude dag. De dag voordien was het zo glad dat ’t vrouwtje en ik niet wisten of het wel mogelijk was om tot het vertrekpunt van de wandeling te rijden. Uiteindelijk lukte het om de auto te nemen. Mijn beste vriendinnetjes, Beau en Nicky, waren er ook bij. Dat zijn chihuahua’s zegt ’t vrouwtje. Mijn besties zijn drie weken bij mij komen logeren! Hun vrouwtje was namelijk op vakantie…


Toen we aankwamen aan de plaats waar we met iedereen hadden afgesproken, kon ik mijn ogen en oren niet geloven. Bijna extatisch was ik! Ik zag namelijk meteen mijn liefje, Doefus! Dit was echt een hele leuke verrassing. ’t Vrouwtje heeft dit goed kunnen verzwijgen! Doefus is een dwergteckeltje. Hij is zo dapper en heel lief. We zijn met elkaar opgegroeid en kennen elkaar door en door. ’t Vrouwtje van Doefus is ook zo geweldig! Als we samen gaan wandelen, heeft ze altijd lekkere koekjes bij! Wat ik 100% zeker wist, is dat dit een TOPwandeling zou worden!
Bij aankomst was ik zo in vervoering dat ik het niet kon laten het aan iedereen te vertellen. Mijn geblaf werd door iedereen goed gehoord en ik was er trots op! We vertrokken zo goed als meteen! Gelukkig, want ik kon niet wachten. Na de tweede minuut van de wandeling moesten we al stoppen omdat Beau en Doefus naar ’t toilet moesten. Ik niet, want ik had dat thuis al gedaan. Ik had mijn vriendinnetje nog zo verwittigd! 

Alle hondjes en baasjes zetten de wandeling verder. Iedereen droeg dikke jassen en warme schoenen. Zelf hoefde ik niets aan te doen, want ik heb van mezelf al een hele warme jas zegt ’t vrouwtje. Tijdens de wandeling kwamen we prachtige witte landschappen tegen. Het winterse landschap verdween in de hevige mist die er was. 

Onze pootjes hadden het na een tijdje goed koud. Althans die van Doefus en mij. Beau en Nicky werden namelijk de hele wandeling door ’t vrouwtje in de draagtas gedragen!  Soms is het leven toch oneerlijk… 

Alle hondjes waren supergoed aan het wandelen. Het is een fijn gevoel als je je kan opwarmen aan de fysieke activiteit die je uitvoert. Doefus is een hele goede wandelaar! Ik ben trots op hem! Na ongeveer anderhalf uur kwamen we terug aan op de plaats waar we de wandeling startten. Ik kon de zoete geur van warme chocolademelk al ruiken. De baasjes en hondjes namen plaats aan een tafeltje. Het was tijd voor de lunch! Er waren verschillende versnaperingen: soep, glühwein en warme chocolademelk. Toen iedereen gezellig aan het lunchen was, begon er plots een baasje voor de hele groep te spreken. ’t Vrouwtje zegt dat dat een speech van de grootste baas was om het oude jaar te beëindigen en een nieuw jaar aan te kondigen. Zo werden er bedankingen uitgedeeld en werd er gesproken over goede voornemens enzo. 
Goede voornemens… misschien moet ik daar dit jaar ook eens bij stil staan? We namen afscheid van de groep en gingen naar huis om te bekomen van de supertoffe wandeling. In de auto dacht ik nog even na over welke goede voornemens ik zou kunnen bedenken. Ik ga alvast proberen meer koekjes te verdienen! Wat zijn jullie goede voornemens?

Godiva

Fotogallerij

Mila

Deze morgen vloog de ooievaar weer rond met een speciaal pakje. Tussen Charlie en de poes kruipt weldra Mila rond. 

Ze meet 48 cm op het latje en 2840 gr in haar bloot gatje. 

Dikke proficiat aan Evi en Kevin!

Stan

De ooievaar cirkelde gisteren over het plein om ons te laten weten dat hij onderweg was met een bijzonder pakje.

Om 00u17 heeft hij zijn pakje afgeleverd en Stan werd geboren! Een nieuw Teamspiritterke van 50 cm en 3 kg 230 zag het levenslicht.

Proficiat mama Kathleen en papa Bert !

Wandeling Renesse

We trokken deze keer naar Nederland, voor vele een ongekende stukje strand maar achteraf geapprecieerd.

Bij de start en in de voormiddag kregen we nog wat druppeltjes op ons kopjes maar nadien klaarde het op.  We wandelden langs de polders en duinen richting strand voor de woefen al even te laten uitlopen en te poseren voor een groepsfoto.  Tijdens het eten viel er nog een goeie bui maar dat deerde niet wij zaten lekker warm binnen in Strandpaviljoen Zuid-Zuid-West.  Er stond zelfs voor onze woefen een knabbeltje klaar op de tafels!

We wandelde verder over het strand en we zagen woefjes en baasjes genieten!  Fijn!  Na de strandwandeling gingen we terug richting centrum Renesse.  Voor het einde van de wandeling.

Het fotoverslag vind je hier !

Praatcafé 2015

De samenvatting van ons praatcafe van het najaar 2015, Hoe vorm ik een gelukkig team met mijn hond is ondertussen ook ter beschikking op de club.  Dit was een praatcafe geïnspireerd op César Millàn, wij volgen nl. dezelfde visie.

Wil je meer leren over hoe je je hond moet benaderen, hoe je hond denkt,…  Koop dan deze samenvatting en wij helpen je verder jouw hond te begrijpen.

Deze kan gekocht worden voor € 8

Sint

Op zondag 29 november kwam de Sint weer op bezoek naar onze hondenschool.  De Sint werd weer feestelijk onthaalt door ons team maar vooral door de aanwezige kids.  Zijn troon stond omhult door een prachtige achtergrond dankzij onze handige Harry.

Gutin
Jest & Pets
Kapsalon Parelmoer
Lenaerts Houten Poorten
Bloso
Sporta
Argenta
Boeket en zo
Falouche
Leeg
Prikbord

Praatcafé met kaas- en wijnavond

Op zaterdag 16 november om 19:30  houden we weer een praatcafé, thema deze keer is 'kalmerende signalen - hoe lees ik mijn hond?'

Voorafgaand om 18:00 is er vrijblijvend een kaas- en vleesschotel.

Kerstsluiting

De hondenschool zal gesloten zijn van 20/12/2019 tot en met 04/01/2020

Nieuwjaarsreceptie

Onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gaat door op 12 januari om 11u, na het eerste lesuur. Het 2e lesuur start dan iets later.