Hondenschool Teamspirit
Jij en je hond... Samen !

Guido

Zoals velen onder ons droomde ook ik van zo een viervoeter “hond” genaamd… Van thuis uit nooit gekregen… Veel voor gezaagd maar nooit gekregen. Steeds de woorden: “Later als je op je eigen  woont zoveel je er maar wilt”. Geen loze woorden , ondertussen heb ik een kleine roedel…, drie stuks.  En verder nog een heleboel dieren een kleine kinderboerderij.  Leuk, ontspannend!

Begonnen met één Golden retriever en zo gegroeid in de wereld van de hondensport. Dan een tweede Golden retriever. Nog meer ervaring opgedaan. Wedstrijd gespeeld  dus ook dit wereldje verkent  en niet zonder succes. Met de Golden retriever ‘Val’ de titel van Belgisch Kampioen gehaald in de afdeling gevorderden.  Vervolgens nog een woefje erbij: de Australische herder, en als afsluiter een Mechelaar.  Maar zoals ze zeggen oude liefde roest niet en onze Mechelaar vond haar draai in bewaking van onze huis en er kwam een nieuwe pup terug een Golden.  Toen we afscheid nemen van onze Oldies en ook heel plots van onze Aussie.  Met de tijd kwam er nog een Golden bij en uit deze 3 bestaat onze roedel nu.

Verschillende hondenscholen hebben de revue gepasseerd. Verschillende trainingsmethodes. Maar steeds na een tijd voelde ik  mij niet meer goed in deze verschillende scholen. Dit om verschillende redenen. De laatste jaren ben ik mij meer gaan toeleggen op de lichaamstaal van een hond, het roedelprincipe, afstamming van de wolf… Hieruit kunnen we enorm veel leren…. Dit is vervolgens ook de drijfveer geworden om verder te gaan. Na contact te hebben gelegd met collega’s is de groep TEAMSPIRIT ontstaan en gaan we samen voor  dit principe :”Werken als een TEAM….”. Want dit is één van de belangrijkste eisen opdat je het leerproces tot een goed einde kan brengen : “ een TEAM vormen met je trouwe viervoeter….”

Ik geef de B2B, af en toe de gevorderden en ook bij Beginners 1 kan je mij vinden.

Gutin
Jest & Pets
Kapsalon Parelmoer
Lenaerts Houten Poorten
Bloso
Sporta
Argenta
Boeket en zo
Falouche
Leeg
Prikbord

Hondenschool gesloten wegens Corona virus

Op bevel van de gemeente Bonheiden zijn alle sportactiviteiten geschrapt tot nader order

Zomerstop

Maandag 10 augustus tot woensdag 2 september

Geen les wegens instructeursweekend

Zondag 4 oktober

Praatcafé

Zaterdag 24 oktober

(Geen les op zondag 25 oktober)

Sint-Hubertus wandeling samen met manège Vijverstein

Zondag 15 november