Hondenschool Teamspirit
Jij en je hond... Samen !

Tina

Hallo, ik ben Tina, ook gebeten door het hondenvirus.  Vroeger, toen ik jong was , lang moeten zagen tot ik een hondje kreeg.  We woonden in de stad in een huis zonder tuin dus ja, ok, maar een kleintje dan.  De eerste werd een langharige dwergteckel.  Toen nog gezaagd om naar een hondenschool te gaan maar ik was nog te jong.  In die tijd kon je nog niet als 11- jarige naar de hondenschool.  Een hondje waar ik veel plezier aan beleefd heb.  Toen hij er niet meer was terug op zoek naar een hondje: de droom om een grote hond te hebben moest ik opbergen want ja, nog steeds geen tuin.  Het werd een Cavalier King Charles Spaniël. Maar alleen is maar alleen, dus anderhalf jaar later kwam er zo nog een tweede bij.  Met deze eerste Cavalier trok ik vol goede moed naar de hondenschool want deze moest goed luisteren.  Wat schuchter begon werd een grote hobby. Met de tweede pup wist ik al wat meer af van honden opvoeden.  De hobby werd sterker.

Later van hondenschool verandert en daar ook de liefde op twee benen, genaamd Guido tegen gekomen.  De cavalier verhuisde mee en zocht zijn plaats tussen een roedel van vier andere woefen. Maar het virus kroop verder en ik begon te trainen met de aussi.  Toen was ik helemaal gebeten en bracht meer en meer uren door met de honden, trainen, lezen,…  En ook ik begon les te geven terwijl ik verder leerde met de aussi.  Hij had zijn kuren en was niet altijd makkelijk te temmen: de gevorderden en vooral die met de teefjes kenden onzen Charley goed.   Tot we hem in juni 2010 plots moesten afgeven na een moeilijke periode ben ik in december 2010 terug met een pup gestart, een golden retriever.

Uiteindelijk de stap gezet om een hondenschool op te richten.  Ondertussen geef ik al jaren les, leer nog elke dag bij van onze roedel honden, tijdens trainingen, tijdens het zelf lesgeven maar zeker ook tijdens opleidingen, DVD’s kijken en lezen.

Na vele jaren samen met honden te leven, snap ik meer en meer van hun doen en laten, van hun taal.  En van kleine hondjes met jasjes aan sta ik nu met een hond  echt te trainen en door hem in ’t oog houden leer ik nog elke dag bij door hem te begrijpen!

Mij vind je momenteel ook terug bij de pups.

Gutin
Jest & Pets
Kapsalon Parelmoer
Lenaerts Houten Poorten
Bloso
Sporta
Argenta
Boeket en zo
Falouche
Leeg
Prikbord

Hondenschool gesloten wegens Corona virus

Op bevel van de gemeente Bonheiden zijn alle sportactiviteiten geschrapt tot nader order

Zomerstop

Maandag 10 augustus tot woensdag 2 september

Geen les wegens instructeursweekend

Zondag 4 oktober

Praatcafé

Zaterdag 24 oktober

(Geen les op zondag 25 oktober)

Sint-Hubertus wandeling samen met manège Vijverstein

Zondag 15 november