Hondenschool Teamspirit
Jij en je hond... Samen !

Onze visie

Zoals we ook al in ons voorwoord vermeld hebben is onze kernvisie :
“Met een team van mensen zorgen dat jij en je hond een leuk team worden".
Een vrolijke hond die graag voor zijn baasje werkt, daar gaan wij voor.
Rassen of raslozen, groot of klein, jong of oud, het maakt allemaal niets uit. We discrimineren niets of niemand. Het enige wat we van jullie vragen is een portie enthousiasme en werkbereidheid.
Wij moedigen baasjes aan om met een nieuwe pup zo snel mogelijk te komen, d.w.z. vanaf 8 weken dan heb je nog de cruciale weken tot zijn/haar 12 weken mee om hem verder te socialiseren.  Maar ook met een oudere pup ben je hartelijk welkom of een oudere hond waar je toch mee wil gaan trainen als ook met hondjes die bij jou een 2e thuis gevonden hebben.
We bekijken jou, je hondje en de rest van je familie als één familie, als één roedel.  Waar jij de baas van moet zijn/worden.  Wij gaan je daarin helpen om dit tot een goed einde te brengen.  Heel belangrijk in dit proces is dat je en je familieleden steeds consequent zijn, kalm en vastberaden.  We gaan jullie leren je hondje goed te belonen maar ook te straffen maar dit alles op een hondse manier.  Want hoe lief en schattig en trouw je viervoeter ook is het is en blijft een hond,afstammeling van de wolf en geen mens.
Heel belangrijk voor je viervoeter is dat je hem genoeg beweging geeft.  Een moeë hond is een tevreden hond.  Een hond die zijn driften heeft afgereageerd die kan gaan werken.  Een heel belangrijk punt voor het werken is aandacht opeisen van je hond.  Je kan die aandacht pas krijgen als je hond afgereageerd is, dit kan je doen door lange wandelingen te maken, fietstochtjes, balletjes gooien, gaan joggen met je hond.
Onze basis waaruit wij werken is de gehoorzaamheid maar wij leren ook agility toestellen aan.  Hiermee kunnen wij jullie een afwisselend lessenpakket aanbieden en leren we jullie woefen steeds iets nieuws.  We laten ze steeds opnieuw nadenken, zoeken steeds naar nieuwe uitdagingen.
Prikbord

Kerstsluiting

De hondenschool zal gesloten zijn van zaterdag 22 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. De eerste les van 2019 gaat door op donderdag 10 januari 2019.

Kerstdrink

Op donderdag 20 december 2018 wordt iedereen uitgenodigd om een hapje en een drankje te komen nuttigen op onze Kerstdrink.

Bezoek Zwarte Pieten

Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint enkele Pieten langer in ons land zou laten. Op zondag 9 december 2018 komen ze snoepjes uitdelen aan de begeleiders, hun honden en alle brave kinderen.